Derfor er det gavnligt at spise rugbrød hver dag

Yndlingsstrand: Dragør Søbad

Vi er fuldstændig faldet for Dragør søbad og ‘mormorstranden’, som den kaldes.

Lige syd for Dragør Havn finder du herligheden.

‘Mormorstranden’ er en meget børnevenlig strand med fint sand, hvor man skal meget langt ud, før det bliver dybt.

Vil man ud på dybere vand, kan man hoppe i fra badebroen på den sydlige ende af fortet.

Der er beachvolleynet på stranden.

Dragør Søbad har indgang fra den sydlige ende af mormorstranden. Søbadet, der er delt i en mande- og dameafdeling, er åbent fra 1. maj til 31. august.

I den periode er der opsyn og service hver dag fra klokken 7.00 til 17.00, ligesom man kan købe hurtige snacks, vand og kaffe.

Vandet er virkelig lavt, man kan nærmest kravle rundt(som voksen) og Lotus er tryg ved vandet der. Mine ‘tweens’ morer sig meget i vandet, og har også snorklet rundt.

Vi er så heldige, at have bil, men vi har også cyklet derud på den eldrevne Christianiacykel. Der er 11 km derud. Og der går også flere busser til Dragør, både 350, 33 og 35, så vidt jeg husker.

Det er virkelig et besøg værd, der er så smukt og hyggeligt i Dragør, vi har også flere gange spist på cafe Blink på havnen, og spist gammeldags isvaffel i den lokale isbutik på havnen.

En anden hyggelig ting derude, er at der er hel by derude med ‘gåsehuse’, og derfor masser af store fuglevæsener – gæs, ænder, høns. Flest gæs.

Historie: Gåserepublikken

I århundreder har folk i Dragør holdt gæs. Oprindeligt havde man dem i sit hjem, hvor de f.eks. kunne bo under en bænk i stuen.

Så blev de lukket ud om morgenen – i flere porte i den gamle bydel kan man se små gåselemme i et hjørne af porten.

Senere etablerede man en lille by med huse til gæssene. Den lå i starten for enden af Zytfensgade, hvor der nu er parkeringsplads. Dragør var dengang kendt viden om for sine mange gæs i gaderne.

Ved anlægget af færgehavnen omkring 1960 var man nødt til at flytte gæssene, fordi det ville være for farligt, hvis de skulle krydse færgeområdet på vej til strandengene.

Et areal syd for byen blev stillet til rådighed af kommunen. Her har to gåseholderforeninger – Dragør Fjerkræavlerforening og Broen – bygget en by med gåse-huse.

Byen har i folkemunde fået navnet Gåserepublikken.

Forleden, da vi var derude, kom en hel gåseflok spadserende ned til vandet lige foran hvor vi havde slået os ned, og spiste søgræs fra vandet. De er meget trygge ved mennesker, de er jo vant til masser af mennesker omkring dem. Vi holder os dog til på afstand og vagt på dem, eftersom gæs er kendte for at kunne være lidt aggressive, og jeg ved ikke om de kan finde på at hakke børnene.
Gåserepublikken

Der er både gæs, ænder og høns i Gåserepublikken.

Man må gerne gå ind, men man skal vise respekt for dyrene.

Der er en lille parkeringsplads ved siden af Gåserepublikken.

Tak fordi du læste med! Skriv gerne en kommentar, hvis du føler for det. Kærligst, Olympia

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Derfor er det gavnligt at spise rugbrød hver dag