Bagte marcipanæbler til Kyndelmisse/2. februar
Kyndelmisse har, som så mange andre traditioner, både folkelige og kristne rødder. Kyndelmisse er en lysfest, der markerer at halvdelen af vinteren er gået. Et gammelt varsel foreskrev, at hvis man kunne finde et godt æble i sit forråd ved Kyndelmisse 2. februar, så ville man holde sig sund resten af året. Derfor er det oplagt at lave disse lækre æbler til Kyndelmisse, og så kan du jo passende tænde masser af levende lys i dit hjem, og nyde den smukke langsomhed og varme, skæret fra de levende lys bringer…
Ingredienser
10 æble(r) uden kærnehus og stilk
100 g marcipan
50 g smør
50 g mandler, hakkede
50 g smeltet smør
½ tsk. kanel, stødt
4 spsk. sukker
Tilbehør
vaniljeis
Smeltet chokolade
Sådan laver du Bagte marcipanæbler med kanel
Marcipanen rives og æltes sammen med smør og hakkede mandler. Æblerne fyldes med marcipanen, rulles i smeltet smør og derefter i en blanding af kanel og sukker.
Æblerne bages ved 170° C i ca. 45 minutter, og serveres lune med is og smeltet chokolade.
Ingen kommentarer endnu