Rasmus Paludan udfører psykisk vold

Cirkelsymbolet, magi og det kvindelige

Når man beskæftiger sig med magi, støder man på mange tegn og symboler, og det kan være rart at have styr på dem alle.

Her følger viden om de mest overordnede:

Cirklen er nok det symbol, du møder allermest, når du beskæftiger dig med magi. Den repræsenterer helheden, det fuldkomne og evigheden. Da det runde er en naturlig form, er denne hellig. Den symboliserer også Guden i form af solen, samt Gudinden i form af jorden og månen.

Cirklen er også et stærkt redskab, når det gælder beskyttelse. Mange udfører kun magi, efter en magisk cirkel er skabt. Formen i sig selv er også stærk. En buet flade kan klare et stærkere tryk end en lige flade.

skaermbillede-2018-01-10-kl-14-45-32

Gudindens tegn består af de tre månefaser: den tiltagende måne, fuldmånen og den aftagende måne. Tegnet bruges hovedsageligt til at repræsentere Gudinden eller dekorationer.

skaermbillede-2018-01-10-kl-14-43-31

Gudens tegn viser den hornede gud – Skovens Konge. Lige som Gudindens tegn bruges det hovedsageligt til at repræsentere Guden eller til påkaldelse af Guden.

skaermbillede-2018-01-10-kl-14-47-48

Stjernen symboliserer de fem elementer: ånd, vand, ild, jord og luft. Øverst er ånd, og følger man spidserne rundt mod højre, kommer vand efterfulgt af ild, næst jord og til sidst luft. Derudover repræsenterer den også mennesket med spredte ben og udstrakte arme.

skaermbillede-2018-01-10-kl-14-49-23

Pentagrammet er nok det symbol, som de fleste bruger i forbindelse med wicca. Det er sammensat af stjernen og cirklen. Hermed forbindes Gudinden og Guden med elementerne. Det bruges hovedsageligt som beskyttelse, da kombinationen er stærkere end cirklen eller stjernen for sig selv.

skaermbillede-2018-01-10-kl-14-50-42

Det omvendte pentagram, hvor spidsen vender nedad, kaldes også Dyrets Tegn – det er den Hornede Guds tegn. Det bruges til meget kraftfulde påkaldelser af jordenergier. Det er et meget kraftfuldt tegn, som man skal bruge med varsomhed. Det forbindes også tit med den kristne Djævel, hvilket sandsynligvis kommer af, at kristendommen gjorde de hedenske guder til djævle og dæmoner, da den kom til. Men tegnet i sig selv har ikke noget med nogen djævel at gøre.

skaermbillede-2018-01-10-kl-14-52-06

Det ligebenede kors er det simpelt og gammelt keltisk symbol. Det er sådan set forgængeren til det kristne kors, som dog ikke er ligebenet. Det ligebenede kors symboliserer de fire retninger: nord, syd, øst og vest. Det bruges ofte til beskyttelse, da det er svært at angribe en, når man er beskyttet på alle sider.

skaermbillede-2018-01-10-kl-14-54-19

Årshjulet kendes især fra sabbatterne, som det tit bruges til at repræsentere. Det har 8 ”ben” lige som de 8 sabbatter. Det symboliser derfor året gang. Igen optræder cirklen, hvilket igen repræsenterer en cyklus. Her er der især tale om naturens cyklus med afgrøder og marker. Det bruges også til hidkaldelse af dyr.

skaermbillede-2018-01-10-kl-08-16-22

skaermbillede-2018-01-10-kl-14-57-02

Dette udgør en treenighed. Her er der tale om Gudindens og Gudens tre skikkelser: Barnet, den unge og den gamle. Tegnet bruges til beskyttelse.Tegnet kaldes ”triquetra”, hvilket egentlig betyder ”tre hjørner”. Det er sådan set bare et flot navn for ”trekant”.

skaermbillede-2018-01-10-kl-14-59-00

Dette tegn ligner det ovenstående både i opbygning og i betydning. Her refereres dog til Gudinden og Gudens fire skikkelser i stedet, hvor den voksne tilføjes. Det kan også bruges til at repræsentere de fire traditionelle elementer, nemlig vand, ild, jord og luft.

skaermbillede-2018-01-10-kl-08-16-40

Keltiske knuder og knuder generelt bruges til at opbevare eller binde energi samt til beskyttelse. Kelterne især brugte disse knuder, og jo længere ”snorene” var, jo bedre. ”Snoren” skal også gerne være fuldstændig ubrudt, så den får samme evighed som cirklen.

skaermbillede-2018-01-10-kl-15-03-23

Spiralen er et af de ældste symboler, der findes. Overalt finder man den. Den repræsenterer skiftevis både solen og månens kræfter, vækst og udvikling, fødsel og død samt kontinuitet. Den symboliserer også solens bane idet solen laver en spiral i sin bevægelse over 3 måneder, årstidernes kredsløb og jordens omdrejning. Der er bevægelse i dette symbol.

skaermbillede-2018-01-09-kl-00-19-40

Dette keltiske tegn, Trippelspiralen, har flere fællestræk med triquetraen. Den repræsenterer også henholdsvis Gudinden og Gudens tre skikkelser. Værende tre spiraler, som hænger sammen, symboliserer den også solen, efterlivet og genfødsel. Solen tegner tre spiraler på 9 måneder, og dermed forbindes symbolet også med graviditet. Dette forstærkes af den livmoderlignende form. Det forbindes med Modergudinden samt det keltiske koncept af materiel eksistens – jord, vand og luft – og deres samhørighed.

skaermbillede-2018-01-10-kl-15-05-42

Tak fordi du læste med! Skriv gerne en kommentar, hvis du føler for det. Kærligst, Olympia

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rasmus Paludan udfører psykisk vold