Opskrift: Peaunutbutter dip med rosmarin og hvidløg
For nogle år tilbage levede vi her i familien nøje efter de ‘kernesunde’ kostråd, som Ninka-Bernadette Mauritson fremførte i ‘Kernesund familie sådan’. I sidste weekend fik jeg pludselig cravings på denne super lækre dip, som jeg ellers ikke har lavet siden 2011. Og så måtte jeg jo lave den, med samme smagfulde fryd, som dengang…
Det er en helt fin og fløjsblød dip til grøntsager, kød, fjerkræ, fisk, chips – eller på brød. Jo længere den trækker, jo bedre bliver den.
Ingredienser
1 dl peanutbutter, fintmalet
1 1/2-2 dl lunkent vand
2 fed hvidløg
1/2 økologisk appelsin, fintrevet skal og friskpresset saft
1 økologisk citron, fintrevet skal og friskpresset saft
5-6 dråber fishsauce
1/2 tsk paprika
2-4 spsk. æbelcidereddike
friskkværnet sort peber
havsalt
blade fra 2-3 kviste frisk rosmarin, finthakket
Fremgangsmåde
1. blend peanutbutter, vand, hvidløg, appelsin- og citronsaft og skal, rosmarin, fishsauce, paprika og 2 spsk eddike, indtil dippen er helt glat og fin.
2. Smag til med peber, salt og evt mere eddike.
Voila, super lækker dip, som alle – også børn – er vilde med 🙂
Se evt også opskriften på klassisk pesto eller den fantastisk lækre gazpacho.
Tak fordi du læste med! Skriv gerne en kommentar, hvis du føler for det. Kærligst, Olympia
Ingen kommentarer endnu