Opskrift: Gazpacho – spansk gude sommersuppe
Jeg ELSKER Gazpacho, det er en liflig, frisk og krydret spise. Heldigvis elsker resten af familien den også 🙂 Derfor vil jeg da dele opskriften på herligheden.
Ingredienser(6 personer)
- 750 g modne tomater
- 1 agurk
- 2 rød peber
- 4 fed hvidløg
- 1 skive daggammelt brød eller bolle uden kerner
- saften fra 1 lime og 1 citron
- 4 spsk olivenolie
- salt og peber
- 1 1/2 tsk tørret chiliflager
- Topping: 1/2 agurk, skåret i små fine tern, hakket persille og purløg eller andre krydderurter
Fremgangsmåde
Fjern den grønne del af tomaten hvor stilken har siddet.
Skær tomat, agurk og peberfrugt, brød i grove tern, kom det i et blenderglas sammen med resten af ingredienserne og blend til konsistensen er perfekt blød og luftig.
Man kan vælge at flå tomater og peberfrugt, men det er overflødigt.
Sæt i køleskabet i nogle timer (eller på frys i 30 min), da suppen skal serveres iskold.
Lige inden servering gøres topping klar.
Ingen kommentarer endnu