Opskrift: Gazpacho - spansk gude sommersuppe

Tørbørstning

Tørbørstning er et rigtig godt redskab mod appelsinhud mm.

Gammeldags hudplejerutiner er nogle gange de mest effektive. Kom i gang med tørbørstning, og mærk alle fordelene ved det.

Tørbørstning er en af de allerbedste midler mod cellulites(appelsinhud) – så fat børsten eller handsken og kom i gang nu, hvis du tænker på dit velvære og din sundhed. Tørbørstning er nemlig godt for rigtig meget andet end appelsinhud. Læs med her, og klogere på tørbørstning.

Mange eksperter mener, at tørbørstning i 5-10 minutter dagligt er noget af det absolut bedste, du kan gøre for dig selv.

En god skrubbetur er nemlig ikke bare godt for at holde cellulites væk. Det hjælper faktisk hele kroppen med af komme af med affaldsstoffer og er med til at sætte gang i kredsløbet, hvilket især er godt, hvis du er lidt stresset. Tørbørstning holder også din hud i form, og det i sig selv har mange fordele. Hvis vi vil have en fin hud på kroppen, en som ikke tørrer ud, en som er fri for knopper og ujævnheder, så skal der altså tørbørstes.

Hvad er tørbørstning?

Her er tale om en metode, hvor man med en børste eller grov handske stryger og skrubber huden ren for døde hudceller, sætter gang i blodomløbet og udrenser for affaldsstoffer via lymfesystemet, ligesom det giver energi og velvære i krop og sind. Gør det til en vane at tørbørste din krop inden du går i bad. Din hud skal være tør, når du gør det. Hop derefter ind i badet, og vask de døde hudceller af.

Nogle af fordelene ved  tørbørstning:

  • Hjælper kroppen af med affaldsstoffer
  • Holder huden i form
  • Meget effektivt middel mod cellulites
  • Sætter gang i blodomløbet
  • Fjerner døde hudceller
  • Modvirker og fjerner små indgroede hår (især på benene)
  • Huden bliver renere og friskere, dvs de ikke tørrer ud
  • Sætter godt gang i kredsløbet (især godt ved stress)

Hvilken skal man købe?

Det vigtigste er først og fremmest, at du køber en børste eller handske, som er lavet af naturhår eller naturmateriale. Det er mere skånsomt for huden. En børste med plastikhår eller en handske af syntetiske fibre kan indeholde hormonlignende og skadelige stoffer, som vi ikke vil have i nærheden af vores hud.

Hvor ofte og hvor længe?

Hvis du vil se resultater, så skal du tørbørste dagligt i 5-10 minutter. Hvis du vil reducere din appelsinhud, så regn med at du skal være lidt tålmodig. Der vil gå 2-3 måneder, før du kan se resultater, efter daglige børsteritualer.

Sådan tørbørster du hele kroppen

Huden bliver udrenset via lymfesystemet, og det er derfor vigtigt at du stryger i samme retning som lymfebanerne løber – det vil sige, stryg altid mod hjertet. Dog lige på nær på ryggen, hvor bevægelserne skal foregå fra skuldrene og ned mod lænden.

Børst i små cirkulære bevægelser, det virker bedst. På den måde får du fat i vævet. Kan du bedre lide lange strøg er det også en mulighed, og så nøjes med de cirkulære bevægelser omkring baller og lår.

Start nede fra ved fødderne, og arbejd dig op.

Rækkefølge:

  • Fødder
  • Ben, lår og baller
  • Hænder og arme
  • Mave
  • Ryggen og nakke

Undgå:

  • Træk ikke i huden, mens du børster. Det kan være med til at ødelægge den.
  • Gå uden om eksem, åreknuder og blodsprængning med din hanske eller børste.
  • Tørbørst ikke i ansigtet.

Personligt har jeg altid bedst kunnet lide handsker, fremfor børster, og har gerne to af gangen, en på hver hånd, og tørbørster således med begge hænder på min krop. Jeg sælger sisal massage handsker i min Womanifesto shop. Du kan købe en(eller to) lige her.

Køb økologisk sisal massage handske i Womanifesto shoppen.

Har du brug for øvrig inspiration om naturlig skønhedspleje, kan du læse om rosakvarts ansigtsruller her.

Læs eventuelt også mit indlæg om Frederiksberg kurbad og Christianias badehus her.

Og om Bella Sky spa her.

Tak fordi du læste med! Skriv gerne en kommentar, hvis du føler for det. Kærligst, Olympia

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opskrift: Gazpacho - spansk gude sommersuppe